Titul

Международен дом на учените "Фредерик Жолио-Кюри"

Полезна информация
Органи на управление
Помощни органи
Секции в София
Клонове
Списание "Наука"
Фондация
НаукаИнвест
Дом на учените
БГ учени в чужбина
Национална борса
За нас

Last updated: 8.04.2013

Пролетни и есенни пакети и празници - оферта на МДУ за съюзни членове
сезон 2013

Информация за съюзни членове
лято 2013

Срок за депозиране на персоналните заявки - 20 май 2013 и до края на сезона

------------------

В МДУ ще получите спокойствие за творческа работа и възможност за възстановителни процедури!

Планирате конференция!
Пишете ни!

Хотелски комплекс
Международен дом на учените
"Фредерик Жолио-Кюри"
К.к. "Св. Константин"
Варна 9006

"Фредерик Жолио-Кюри",
кк Св. Константин, Варна

Конференции по поръчка до 300 души участници!

МДУ “Фр. Жолио-Кюри” е първия конгресен център в България, построен през 1968 г. в курорта “Св. Св.Константин и Елена”, край Варна от Съюза на учените в България за провеждане на научни конференции и срещи, за отдих на членовете на Съюза, сродни организации от чужбина и външни гости. Местонахождението на курорта - на Черно море, в близост до Варна, благоприятства удобни транспортни връзки - международно летище на 20 км., железопътни и пътни артерии до центъра на Варна. Прекрасен естествен парк, чисти и спокойни плажове, многобройни топли минерални извори - това е естественото богатство на курорта. В близост са разположени около 13 хотела, вилни селища, ресторанти, кафета, таверни и снек-барове. Предлагат се много възможности за спорт и отдих. Както природният чар, така и традицията са направили от курорта едно желано място за всеки гост.

МДУ “Фр. Жолио-Кюри” на площ от 24600 м2, включително парк, предлага:

• просторно фоайе (120 м2);
  • 5 зали за конференции (съответно с 300, 160, 80, 60, 30 места);
  • офиси.

Комплексът може да събере до 300 участници от една конференция, или няколко по-малки едновременно. На разположение е пълно стандартно аудио-визуално оборудване: озвучаваща система, конферентна система, запис, прожекционна техника, симултанна уредба с приемници.

Инфраструктурата на МДУ “Фр. Жолио-Кюри” предлага гъвкавост и различни решения за всяка проява. Фоайетата могат да бъдат оборудвани и преобразени за изложби и постерни сесии.

Хотелът разполага с 96 стаи и 2 апартамента. Стаите са с балкон, с външен телефон, хладилник и телевизор. През 2012 година реновираните стаи станаха 86, а останалите 11 са освежени и с нови мебели.

Ресторантът предлага възможности за бизнес-обеди, банкети, коктейли, храна по предварително меню или по избор. Основният ресторант има 200 места. Пет допълнителни зали за хранене могат да бъдат използвани според желанието на клиента, като заедно с тях местата стават 400. Могат да бъдат приготвени от най-семплите, до най-сложните ястия. Допълнителни възможности за храна и напитки предлагат и Кафе-панорамата на 12-я етаж, дневния бар. Разхладителни напитки, кафе, хапки могат да бъдат сервирани в стил "бюфет" и в залите.

МДУ “Фр. Жолио-Кюри” предлага набор от допълнителни услуги:

• туристическа информация (поща, хотели, пътувания, наем на автомобили, повикване на такси, разписание за влакове, автобуси и самолети);
  • първа медицинска помощ;
  • обменно бюро;
  • собствен медицински център с физиотерапия и басейн с минерална вода в приземния етаж.

Това е комплексът, който търсите!

начало